Huren en verhuren op de private markt

Een goede en betaalbare woning vinden is niet altijd gemakkelijk, maar wel heel belangrijk bij het zoeken naar een eigen plek. Even belangrijk is ook een correcte en duidelijke huurovereenkomst, en een goede verstandhouding tussen huurder en verhuurder.

Daarom kunnen zowel huurders als verhuurders bij de woonwinkel langskomen met onder andere vragen rond: zoeken naar een huurwoning, vragen in verband met je huurcontract, zoeken naar een oplossing bij geschillen tussen huurder en verhuurder, …

Belangrijke info en een goede leidraad bij huren en verhuren van een woning, is eveneens te vinden in de laatste editie van "de Huurwet".

Daarnaast kunt u ook bij ons langskomen voor informatie rond de voorwaarden of het invullen van een aanvraag voor een tussenkomst in de huurprijs via de Vlaamse Overheid.

Impulssubsidie Private Huurmarkt Poperinge

Er wordt vanaf 2016 een subsidie verleend voor de renovatie van private huurwoningen. De renovatiewerken moeten noodzakelijk zijn om de woning te laten voldoen aan de kwaliteitsnormen uit de Vlaamse Wooncode, de huurwoning energiezuiniger te maken of te voorzien in eigen energieproductie.

Verder lezen »

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langs komen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren ? Boek hier je afspraak.