Vlaamse Overheid

De Vlaamse Overheid moedigt het verbeteren, renoveren of aanpassen van je woning aan onder de vorm van verschillende premies, waarbij er telkens specifieke voorwaarden omtrent de aanvraag worden opgelegd.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de verschillende premie mogelijkheden.

Belastingvermindering voor nieuwe energiezuinige gebouwen

U kunt voor een nieuw energiezuinig gebouw (woning, appartement, ...) een vermindering van de onroerende voorheffing krijgen.

Verder lezen »
Sloop- en heropbouwpremie

De Vlaamse Regering voerde in 2018 een sloop- en heropbouwpremie in voor particulieren. De premie bedraagt 7500 euro per project en loopt af op 31 december 2020.

Verder lezen »
Premie voor thuisbatterij voor zelf opgewekte energie

Wilt u een thuisbatterij plaatsen? Dan kunt u daar een premie voor krijgen. Deze maatregel stimuleert personen om zelf de lokaal opgewekte hernieuwbare energie te verbruiken (zelfconsumptie) en zo de impact van decentrale productie-installaties (bv. zonnepanelen) op het net te verminderen.

Verder lezen »
Aanpassingspremie 2020

Of je nu bewoner of verhuurder bent, het kan zijn dat jouw woning op een gegeven moment niet meer is aangepast aan jouw leeft. Je kunt als 65-plusser een beroep doe op de aanpassingspremie als aparte verbouwingspremie.

Verder lezen »
Renovatiepremie 2020

Met de renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een eigen woning van minstens 30 jaar oud willen renoveren of die een bestaand gebouw willen omvormen tot woning.

Verder lezen »

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langs komen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren ? Boek hier je afspraak.