Vlaamse Overheid

De Vlaamse Overheid moedigt het verbeteren, renoveren of aanpassen van je woning aan onder de vorm van verschillende premies, waarbij er telkens specifieke voorwaarden omtrent de aanvraag worden opgelegd.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de verschillende premie mogelijkheden.

De Vlaamse Renovatiepremie

De Vlaamse Overheid moedigt de renovatie van bestaande woningen van meer minstens 30 jaar oud aan onder de vorm van een renovatiepremie van max. € 10.000. Wie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan deze premie aanvragen bij Wonen Vlaanderen.

Verder lezen »
De Vlaamse Verbeteringspremie

Of je nu eigenaar of huurder bent, het kan zijn dat jouw woning op een gegeven moment niet meer aan de normen beantwoordt: ze wordt te klein, de sanitaire of elektrische installaties zijn verouderd, het dak is aan een herstelbeurt toe. Als je dan werkzaamheden uitvoert, kom je misschien in aanmerking voor een verbeteringspremie van de Vlaamse overheid.

Verder lezen »
De Vlaamse aanpassingspremie 65+

Wanneer jij of één van de inwonende gezinsleden de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, en je woningaanpassingen doet voor bijzondere behoeften, kan je eventueel aanspraak maken op een aanpassingspremie van de Vlaamse Overheid.

Verder lezen »
Belastingvermindering voor nieuwe energiezuinige gebouwen

U kunt voor een nieuw energiezuinig gebouw (woning, appartement, ...) een vermindering van de onroerende voorheffing krijgen. Die vermindering wordt automatisch toegekend op uw aanslagbiljet. U hoeft dus zelf niets te ondernemen.

Verder lezen »