Vlaamse Overheid

Wonen-Vlaanderen biedt steunmaatregelen aan voor het renoveren van jouw woning (Vlaamse renovatiepremie) en het aanpassen van jouw woning aan de behoeften van een inwonende oudere (Vlaamse aanpassingspremie).

Vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige gebouwen

Je kan vermindering krijgen van de onroerende voorheffing voor een energiezuinige woning of ander gebouw.

Verder lezen »
Sloop- en heropbouwpremie

De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie is verlengd tot eind 2022. Voor aanvragen van omgevingsvergunning in 2020 bedraagt tot de sloop- en heropbouwpremie 7500 euro. Voor aanvragen van omgevingsvergunningen in 2021 en 2022 bedraagt de sloop- en heropbouwpremie 10.000 euro.

Verder lezen »
Premie voor thuisbatterij voor zelf opgewekte energie

Stroom afkomstig van bijv. zonnepanelen of windmolens die niet meteen kan worden verbruikt, wordt op het net gezet. Voor het gebruik van het net betalen consumenten die zelf hun stroom opwekken een prosumententarief. Met een batterij kunnen kleine producenten hun overtollige stroom zelf opslaan en verbruiken als ze die nodig hebben. Nog tot eind 2021 kunt u voor die thuisbatterij een premie aanvragen.

Verder lezen »
Renovatiepremie 2021

Heb je plannen om jouw woning te renoveren? Dan kun je misschien rekenen op de steun van de Vlaamse renovatiepremie.

Verder lezen »
Aanpassingspremie 2021

De Vlaamse aanpassingspremie is een premie voor 65-plussers die hun woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Je kunt de premie krijgen als je bv. technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen doet om jouw woning toegankelijker te maken.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langs komen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Boek hier je afspraak.