Inschrijving sociale huur

Wie op de private huurmarkt geen geschikte woning vindt naar zijn budget en voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan ook terecht bij de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Om de inschrijving nog vlotter te laten verlopen, kan men in de woonwinkel terecht voor inschrijvingen bij de meeste sociale huisvestingsmaatschappijen (De Mandel, De Leie, …) of voor een inschrijving bij het sociaal verhuurkantoor (Woonsleutel vzw).

Op deze manier kan men via 1 centraal punt de verschillende inschrijvingen laten registreren. Klik hier voor een overzicht van de documenten nodig voor de inschrijving.

Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel

De Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel heeft een ruim aanbod aan sociale huurwoningen. Wie aanspraak wil maken op een sociale huurwoning, dient zich in te schrijven om zo op de wachtlijst te komen. Bij de woonwinkel medewerkster kan je steeds terecht voor informatie omtrent de voorwaarden voor inschrijving, of voor de inschrijving zelf. We verzamelen met u alle nodige documenten en sturen de aanvraag onmiddellijk door naar De Mandel, zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Verder lezen »
Sociale Huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak

Ons Onderdak verhuurt ongeveer 1.500 sociale woningen in de gemeenten Ieper, Heuvelland, Houthulst, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke aan sociale voorwaarden. De huurprijzen liggen voor de doelgroep beduidend onder de gangbare marktprijzen. De huurprijs hangt o.a. af van het inkomen van de huurder en de gezinssamenstelling. Om huurder te kunnen worden van een sociale woning, moet je je kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Bij de woonwinkel kan je steeds terecht voor informatie omtrent de voorwaarden voor inschrijving of voor de inschrijving zelf. We verzamelen samen alle benodigde documenten en sturen de aanvraag onmiddellijk door naar Ons Onderdak, zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Verder lezen »
Sociale Huisvestingsmaatschappij De Leie CVBA

De Sociale Huisvestingsmaatschappij De Leie CVBA is heeft een vrij gevarieerd aanbod sociale huurwoningen in Wijtschate, Heuvelland. Wie aanspraak wil maken op een sociale huurwoning of appartement, kan zich bij de bij de Habito woonwinkel terecht voor de nodige hulp bij het invullen van de aanvraagdocumenten. Bij de woonwinkel medewerker kan je steeds terecht voor informatie omtrent de voorwaarden voor inschrijving, of voor de inschrijving zelf. We verzamelen met u alle nodige documenten en sturen de aanvraag onmiddellijk door naar De Leie, zodat je dat zelf niet hoeft te doen. De Sociale Huisvestingsmaatschappij De Leie CVBA is heeft een vrij gevarieerd aanbod sociale huurwoningen in Wijtschate, Heuvelland.

Verder lezen »
Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel VZW

Sociaal verhuurkantoor Woonsleutel is actief in het hele werkingsgebied. Ze huren woningen in van private verhuurders en verhuren die door aan gezinnen die in aanmerking komen voor een sociale woning. Het Sociaal Verhuurkantoor Woonsleutel vzw huurt privé woningen en verhuurt woningen in onder andere Heuvelland, Poperinge en Vleteren.

Verder lezen »
OCMW Heuvelland

Het OCMW Heuvelland beschikt over 9 sociale woningen. Er zijn twee woningen die voorzien zijn van 1 slaapkamer, er zijn 2 woningen met 2 slaapkamers, 4 woningen met 3 slaapkamers en 1 woning met 4 slaapkamers. Deze worden ingevuld naargelang de gezinssituatie.

Verder lezen »
OCMW Poperinge

Senioren kunnen een aanvraag indienen voor de aanleunappartementen van ’t Wingeroen. Deze flats, vergelijkbaar met serviceflats, liggen in de Beiaardstraat, net tegen het Woon- en Zorgcentrum Huize Proventier. Er is in elke flat een oproepsysteem naar Huize Proventier. De senioren wonen echter zelfstandig in deze flats. De huurprijs is afhankelijk van het inkomen.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langs komen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Boek hier je afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 164.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.