Woonwinkel nieuwsberichten

Energiefitsessies

Fluvius en Energiehuis DVV Westhoek bieden GRATIS energiefitsessies aan voor alle bewoners uit de Westhoek.

Verder lezen >

Laatste kans voor doe-het-zelvers om een energiepremie te krijgen voor dakisolatie

Onder het motto: hou je woning koel in de zomer mag dakisolatie in geen enkele woning ontbreken. Goed geïsoleerde daken, muren, en ramen met hoogrendementsglas houden de warmte ’s zomers buiten, vooral als de zon erop staat. Goed isoleren is niet alleen fijn voor de juiste temperatuur in de zomer. Ook in de winter doe je er voordeel mee: je gebruikt veel minder energie voor je verwarming en je huis is een stuk warmer en dus comfortabeler.

Verder lezen >

Premie voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij

Stroom afkomstig van bijv. zonnepanelen of windmolens die niet meteen kan worden verbruikt, wordt op het net gezet. Voor het gebruik van het net betalen consumenten die zelf hun stroom opwekken een prosumententarief. Met een batterij kunnen kleine producenten hun overtollige stroom voortaan zelf opslaan en verbruiken als ze die nodig hebben. De premie kan aangevraagd worden tot eind 2021.

Verder lezen >

Sociale koopwoningen Ons Onderdak

Ons Onderdak bouwt momenteel op verschillende locaties in Poperinge nieuwe koopwoningen en koopappartementen.

Verder lezen >

Sociale koopwoningen De Mandel

De Mandel bouwde in de nieuwe verkaveling Bommelbilk te Poperinge 7 koopwoningen en 10 koopwoningen langs de Edmond Devloostraat te Oostvleteren.

Verder lezen >

Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2020

De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 25 oktober 2019 principieel om de sloop- en heropbouwpremie te verlengen tot eind 2020. Normaal gezien liep de sloop- en heropbouwpremie af voor sloop- en heropbouwvergunningen, aangevraagd uiterlijk op 31 oktober 2019. Deze periode wordt nu eenmalig met 14 maanden verlengd voor sloop- en heropbouwvergunningen aangevraagd uiterlijk op 31 december 2020.

Verder lezen >