Kwaliteit van de woning

Conformiteitsattest

Bij een bezoek aan jouw woning gaat het sociaal verhuurkantoor na of de woongelegenheid voldoet aan de geldende kwaliteitsnormen. Ze baseren zich hiervoor voornamelijk op een checklist 'Technisch verslag' die het agentschap Wonen-Vlaanderen gebruikt om een conformiteitsattest uit te reiken. 

Elke woning die zij verhuren, moet een conformiteitsattest hebben. Dit attest reikt het agentschap Wonen-Vlaanderen of de gemeente uit na een positieve woningcontrole. Tijdens de woningcontrole gaat Wonen-Vlaanderen na of de woning voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Heeft je woning nog geen conformiteitsattest? 
Tijdens het bezoek gaan ze na of de woning voldoet aan de minimale kwaliteitsvereisten. Is dat het geval, en bereiken ze met jou een akkoord over de huurprijs, de contractvoorwaarden, etc. dan vragen zij voor jou een conformiteitsonderzoek aan. Als het agentschap Wonen-Vlaanderen of de gemeente het onderzoek heeft uitgevoerd, ontvang je een conformiteitsattest. 

Stellen ze tijdens ons bezoek gebreken vast, dan zullen ze jou vragen om deze te verhelpen. Pas als ze vrij zeker zijn dat de woning voldoet aan de normen, vragen ze een conformiteitsonderzoek en -attest aan. 

Renovatiewerken nodig?

Voldoet jouw woning niet aan de geldende kwaliteitsnormen? Dan zullen ze je adviseren om enkele verbeterings- en/of renovatiewerken uit te voeren. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals een aarding plaatsen of extra verluchting voorzien, of uitgebreide renovatiewerken.

Voor zo’n renovatiewerken kan je soms een Vlaamse overkoepelende renovatiepremie en/of een sociale dakisolatiepremie krijgen.

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.