Verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor

“Laat uw eigendom u niet los? Verhuur gerust aan een Sociaal Verhuurkantoor”, dat is de campagneslogan waarmee het sociaal verhuurkantoor Woonsleutel vzw zich extra in de kijker zet. Verhuren via een sociaal verhuurkantoor heeft vele voordelen voor eigenaars. De sector is dan ook in steile opmars.

Een sociaal verhuurkantoor huurt woningen op de private huurmarkt om ze daarna te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Het biedt de eigenaar de garantie van een correcte betaling van de huur, het onderhoud van de woning en het overnemen van administratieve en andere beslommeringen, in ruil voor een huurprijs die lager ligt dan de marktprijs.

Een formule die lijkt te werken. In Vlaanderen zijn er 52 sociale verhuurkantoren, goed voor een patrimonium van 6.401 woningen. Het sociaal verhuurkantoor Woonsleutel vzw verhuurt er 150. “Steeds meer eigenaars vinden de weg naar verhuren via het sociaal verhuurkantoor”, zegt Elke Doise: “De garantie van gerust verhuren zonder zorgen en stress met gegarandeerde huuropbrengsten overtuigt hen.” Met de recente nationale campagne “Verhuur gerust” en een nieuwe huisstijl en logo zet het verhuurkantoor zich nu nog steviger in de verhuurmarkt.

Contactpersoon: Elke Doise, Meenseweg 71 te 8900 Ieper (057 21 98 50 - elke.doise@svkwoonsleutel.be)

Voor info in verband met verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor, kun je ook steeds terecht aan het loket van de Habito woonwinkel.

Meer informatie: https://www.vmsw.be/sociaalverhuurkantoor

Verloop

Jouw woning verhuren aan het sociaal verhuurkantoor Woonsleutel gebeurt in een aantal stappen. Het SVK adviseert en begeleidt je bij elke stap.

Verder lezen »
Jouw voordelen

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan een sociaal verhuurkantoor. Zij bieden je tal van andere voordelen.

Verder lezen »
Kwaliteit van de woning
Huurprijs

Het sociaal verhuurkantoor biedt je heel wat voordelen en zekerheden als je jouw woning via het sociaal verhuurkantoor verhuurt. Daarom ligt de huurprijs die ze jou betalen lager dan wat je op de private woningmarkt zal krijgen. Er zijn geen wettelijke bepalingen over de huurprijs die ze jou betalen. Zij onderhandelen samen de uiteindelijke huurprijs. Zij houden hierbij rekening met de staat en het comfort van de woning, de ligging, de grootte …

Verder lezen »
Huurcontract

Als je woning volledig in orde is en dus een conformiteitsattest heeft, dan kunnen we met jou een huurcontract voor minstens negen jaar afsluiten.

Verder lezen »
Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.