OCMW Poperinge

Senioren kunnen een aanvraag indienen voor de aanleunappartementen van ’t Wingeroen. Deze flats, vergelijkbaar met serviceflats, liggen in de Beiaardstraat, net tegen het Woon- en Zorgcentrum Huize Proventier. Er is in elke flat een oproepsysteem naar Huize Proventier.  De senioren wonen echter zelfstandig in deze flats. De huurprijs is afhankelijk van het inkomen.

De 4 aanleunflats boven De Bres zijn uniek gelegen vlakbij het centrum. Drie van de vier appartementen bieden een uniek zicht op het stadspark. In het gebouw kunnen de bewoners van de appartementen genieten van de voorzieningen die het LDC De Bres ter plaatse ontwikkelt. De ruime flats zijn afgewerkt met geïnstalleerde keuken en badkamer en zijn rolstoeltoegankelijk. De verpleeg- en zorgequipe van het WZC Huize Proventier verzekert de zorgpermanentie voor de bewoners. Aanvragers moeten de leeftijd van 60 jaar bereikt hebben en nog voldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig hun leven te organiseren maar mogen een beginnende, beperkte zorgbehoefte hebben.

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langs komen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Boek hier je afspraak.

Sociale huur

Sociale huur

Vlaanderen telt meer dan 164.000 sociale huurwoningen. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen.