Premie voor sturing van elektrische warmte

Wie investeert in een apparaat die de bestaande apparatuur bij accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen kan sturen, kan hiervoor een premie krijgen. Deze premie loopt tot eind 2022, zowel in bestaande woningen als in nieuwbouw.

Dankzij de komst van de digitale meter, kunnen gezinnen op een efficiënte manier hun warmte- en elektriciteitsverbruik regelen aan hun noden. Heel wat gezinnen verwarmen elektrisch in de vorm van een warmtepomp, warmtepomboiler, elektrische boiler of een accumulatieverwarming. Door de installatie van een sturingsapparaat kan je je elektriciteits- en warmteverbruik zoveel mogelijk afstemmen op je eigen productie (bijvoorbeeld via zonnepanelen) en/of het vermijden van piekmomenten. Voor de aankoop en de plaatsing door je installateur van dat sturingsapparaat, heb je recht op een premie.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie bedraagt 50% van het factuurbedrag voor het sturingsapparaat, met een maximumpremie van 400 euro.

Enkel facturen die maximaal 2 jaar oud zijn op het ogenblik van de premieaanvraag komen in aanmerking. Enkel investeringen uitgevoerd en gefactureerd in 2021 of 2022 komen in aanmerking.

Let op: deze premie wordt niet geïntegreerd in 'Mijn verbouwpremie' en blijft gewoon verder lopen tot eind 2022. Alle aanvragen verlopen steeds via Fluvius.

Meer details en voorwaarden voor de premie voor sturing van elektrische warmte.

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Maak hier een afspraak bij de Habito Woonwinkel

Langskomen bij Habito Woonwinkel in Heuvelland, Poperinge of Vleteren? Maak een afspraak.