Woonwinkel Poperinge Woonwinkel Poperinge
U bent hier: Home>Poperinge Isoleert !

Poperinge Isoleert !

“Poperinge isoleert”

Met deze campagne willen de Stad Poperinge en de Provincie West-Vlaanderen het isoleren van daken, muren en vloeren promoten.
Ongeacht of het nu om woningen, kantoren, scholen, winkels, bedrijven... gaat, uit al onze gebouwen ontsnapt warmte. Er gaat veel energie en geld verloren via slecht geïsoleerde woningen. Dakisolatie vormt hierin een belangrijk aandeel. Toch beseffen veel mensen niet eens hoeveel er verloren gaat. Globaal wordt aangenomen dat dertig procent van alle warmte in een woning via het dak verdwijnt. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. ‘Poperinge isoleert’ wil het isoleren promoten en particulieren en aannemers ook informeren over een goede plaatsing van isolatie. Je kunt een aanzienlijke energiebesparing realiseren als de isolatiewerken goed zijn uitgevoerd.


1. Thermoloket bij Habitowoonwinkel

Natuurlijk wil je graag weten hoe jouw dak er aan toe is. Met de warmtefoto kunnen we je tonen hoe het met jouw dak is gesteld. We vinden het echter wel belangrijk dat je het resultaat goed kan inschatten. Een correcte interpretatie is cruciaal bij het gebruik van de warmtefoto. De warmtefoto geeft een indicatie van de isolatiekwaliteit van het dak. Het is dus geen wetenschappelijke studie. De kleur van de daken wordt naast de kwaliteit van dakisolatie ook bepaald door onder meer de dakbedekking en de warmte van de ruimte onder het dak.

Medewerkers van de stad werden opgeleid tot thermografie-adviseurs. De thermografie adviseurs geven je een deskundige ondersteuning bij de interpretatie van de warmtefoto en verstrekken advies met betrekking tot energiebesparende maatregelen. Met de organisatie van informatieavonden en een thermoloket krijg je de kans om het warmteverlies van je woning gedetailleerd te bekijken.

Waar: Habitowoonwinkel, Veurnestraat 22 te Poperinge
Wanneer: maandagmiddag vanaf 15u tot 18u15 en vrijdagvoormiddag vanaf 9u-12u


2. Isolatieloket

Burgers die effectief de stap willen zetten naar het isoleren van hun woning, ondersteunen we op diverse manieren. Er wordt een isolatieloket opricht waar je terecht kan met al je technische vragen over isoleren. Je kan vragen stellen over alle soorten isolatie: dak, spouwmuur, buitenmuur, vloer, kelder,… Zowel particulieren als aannemers kunnen bij het isolatieloket terecht. Experts geven advies over:
□ hoe dik je moet isoleren
□ welk materialen je kan gebruiken
□ waar je op moet letten bij de uitvoering van het isoleren
□ hoe je kan ventileren
□ welke werken voer je best eerst uit
□ de inhoud of opmaak van de offerte
□ …

Het advies is onafhankelijk en objectief.
Mail of bel het isolatieloket: isolatieloket@west-vlaanderen.be of telefonisch op het nummer 058/77.90.13

3. De Westhoek isoleert

Ben je op zoek naar een goede vakman? De campagne wil de verbouwer ook de weg wijzen naar geschikte professionelen. Aannemers of plaasters van isolatie die het belang van een doorgedreven en perfect geplaatste isolatie onderschrijven in een engagementsverklaring, worden opgenomen op een lijst die je kan raadplegen via de website www.dewesthoekisoleert.be

Op welke vragen moet een offerte een antwoord geven? Een lijst van vragen zal ter beschikking gesteld worden aan zowel de burger als de aannemer. Deze lijst kan helpen bij het opmaken van een duidelijke en volledige offerte.

Wil je als burger of als aannemer het effect zien van het isoleren ? De Provincie geeft 5 gratis infraroodscans weg. Er wordt één foto genomen voor en één na de werken. Op de foto zou duidelijk het verschil in warmteverlies merkbaar moeten zijn.

Je vind alle info op de website www.dewesthoekisoleert.be

Een initiatief van de Provincie West- Vlaanderen en de Stad Poperinge

                                                             

Heuvelland Heuvelland Heuvelland Ocmw Poperinge